Vysokoškolák v kuchyni

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krémová pórová polievka

Hell,  polievku zvládneš urobiť aj na dvojplatničke :)

(Horšie to bude asi s ponorným mixérom.. kúp si :D mňa stál 150 Kč)

 

Postup je strááášne zložitý: Najprv to otočíš, potom oblížeš.. aha, nie, to nie je ono :D

 

Druhý pokus: potrebujeme

  • 4 PL masla
  • 3 póry, bielu a svetlozelenú časť
  • 2 - 3 zemiaky
  • 1/2 l zeleninový vývar (alebo vriaca voda a vegeta)
  • soľ
  • 200 ml smotany na šľahanie (pochúťkovej smotany, mlieka, jogurtu..)

Pór dobre očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a ešte raz dobre opláchneme. Potom osušíme a nakrájame na polkolieska.

3 PL masla rozohrejeme a pór pražíme 2 - 3 minúty. Pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky a tiež krátko opražíme.

Zalejeme vývarom, zľahka osolíme, privedieme do varu a na miernom plameni varíme asi 20 minút.

Potom polievku po častiach rozmixujeme. Pridáme smotanu, prešľaháme a ešte 5 minút spolu prehrejeme.

Do horúcej polievky pridáme lyžicu masla aby bola krémovejšia. Podávame posypanú nadrobno nakrájaným pórom.  

 


(Ne)užitočné návody pre Hell | stály odkaz

Komentáre

  1. super
    a ak to nechceš jednotvárne papkať celý týťdeň, tak , tak isto sa dá, tekvicová, brokolicová, cukinová, hrášková... :-))
    publikované: 18.10.2012 14:33:54 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014