Vysokoškolák v kuchyni

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zemiaky pre večne nestíhajúcich

Ako nestráviť v kuchyni pol života

Vysokoškolák, ktorý práve príde z niekoľkých prednášok má niekoľko možností ako sa cítiť: znudený, znechutený, ospalý, kombinácia všetkých spomenutých.. a navyše hladný ako Čenkovej deti už na tretej strane. Preto nechce nad prípravou jedla tráviť drahocenný čas a čo najskôr potrebuje zaplniť búriaci sa žalúdok.

 

Ideálnou voľbou sú varené zemiaky. Ošúpu sa za minútku a kým sa varia, môžeme štartovať počítač a nechať načítavať ďalší diel obľúbeného seriálu.

 

Hell, sľúbený postup aj s fotodokumentáciou:

 

1. Pripravíme si ingrediencie:

 

 

2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme do osolenej vody. Varíme kým nie sú mäkké (odhadom, od začiatku varu vody asi desať minút).

 

 

 

3. Uvarené scedíme, posypeme cottage cheesom (pre tých menej sa starajúcich o zdravú výživu môžete aj akýmkoľvek plnotučným syrom :D) a dodekorujeme krúžkami póru.

Výsledok:

 

 

Jedlo sa objavuje na tanieri ani nie do 20 minút od zahájania prípravy. To je presne to čo potrebujeme -- plné brucho a minimum námahy. Dobrú chuť :)

 


(Ne)užitočné návody pre Hell | stály odkaz

Komentáre

  1. budˇ jak budˇ
    nielen minimum námahy a plné bruško-ale aj veľmi dobrá chuť..mňam
    publikované: 03.10.2012 15:01:13 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. deti zlaté!
    akože len študáci nestíhajú variť? akože sa dámam v rokoch chce tráviť zvyšok mladosti pred sporákom? Prdky, a díky, to s cotage syrom by ma nenapadlo...:-)
    publikované: 03.10.2012 21:46:38 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014