Vysokoškolák v kuchyni

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď má človek viac času..

.. aj varenie hneď inak vyzerá.

Štvrtok je pre mňa bezprednáškový. Tu platí nepriama úmera: čím menej školy, tým väčší priestor na experimentovanie s vareškou.

Keďže na balkóne máme stále za igelitku jabĺk a v mrazáku tiež nedošlo k pretunelovaniu sa morčacích pŕs do inej dimenzie, rozhodla som sa tieto dve ingrediencie spojiť a niečo z nich vykúzliť.

Hell, panvicu máš, novú, peknú, funkčnú, tak ju využi :P Aj kuracie prsia sú dobré.

1. Prsia, ktoré sme cez noc nechali rozmraziť, sa snažíme nakrájať na aspoň približne rovnaké geometrické útvary. Osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a na oleji smažíme, kým nedostanú bielu, respektíve jemne hnedú farbu (závisí či popri tom robíš niečo iné a stihneš to odsledovať). Potom podlejeme vodou a dusíme takých 20 - 30 minút.

 

 

 

2. Medzitým si pripravíme jablká, ktoré ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Ďalej budeme potrebovať pór, ktorý nakrájame na kolieska a cesnak, ktorý buď pretlačíme cez lis alebo nakrájame nadrobno.

 

 

3. Keď sú morčacie prsia hotové, do výpeku (alebo s trochou masla) hodíme pór a cesnak a chvíľu opekáme. Nakoniec pridáme jablká, ktoré tam necháme potiť sa takých 5 - 10 minút, kým nezmäknú. Na záver do zmesi šupneme kyslú smotanu a necháme trošku prebublať.

 

 

4. Túto nevábne vyzerajúcu gebudzinu podávame s morčacími prsiami. Možno by to chcelo na vrch niečo zelené, nech to nevyzerá ako.. recyklované raňajky, ale chuť rozhodne nezodpovedá neestetickému dizajnu :)

Dobrú chuť!


(Ne)užitočné návody pre Hell | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014