Včera nám ujo doniesol výslužku z dediny -- plný kôš jabĺk. A po vzore svojej dievky sa mamka rozhodla spracovať ich. Pre veľký úspech som dnes piekla štrúdľu aj doma.
Drahá Hell, piecť štrúdľu na dvojplatničke som nikoho jakživ nevidela, preto tento recept budeme musieť zaradiť do kategórie NEužitočných, ale keď sa podarila, prečo sa ňou nepochváliť :)
Technologický postup pre Hell:
1. Jablká očistíme. Nad novinami, bude z toho menší bordel.
2. Nastrúhame ich. Na strúhadle. Cez najväčšie dierky.
3. Zapneme si šporák vopred. Rozohrejeme asi na 200°.
4. Vyvaľkáme si lístkové cesto (tentokrát som mala 500 g) a ukladáme naň požadované ingrediencie. Na spodok maslo, potom jablká, posypeme cukrom (práškovým, škoricovým, záleží na kyslosti), mletými orechami, hrozienkami. Od oka! Proste si tipni :D A zrolujeme. Potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Obrázok nie je k dispozícii, ponáhľala som sa a zabudla som odfotografovať.
5. Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme asi 10 minút a skontrolujeme ako sa nášmu dieťatku darí.
6. Hotovo. Necháme vychladnúť. Alebo okamžite krájame, aby skôr vychladla a koštujeme.
Komentáre